قانون مثلث طلایی در طراحی کابینت آشپزخانه
قانون مثلث طلایی در آشپزخانه به چیدمان بهینه سه عنصر اصلی آشپزخانه، یعنی یخچال، اجاق گاز و سینک ظرفشویی اشاره دارد. هدف این قانون ایجاد فضایی کارآمد و راحت در آشپزخانه با ایجاد فاصله مناسب بین این سه نقطه است. رعایت این قانون باعث میشود حرکت در آشپزخانه روانتر شده و آشپزی راحتتر و سریعتر انجام شود.
اجزای مثلث طلایی:
- یخچال: برای نگهداری مواد غذایی.
- اجاق گاز: برای پخت و پز.
- سینک ظرفشویی: برای شستشو و آمادهسازی مواد غذایی.
- فاصله بین نقاط:مجموع طول اضلاع مثلث نباید از 7.8 متر (26 فوت) بیشتر و از 4 متر (13 فوت) کمتر باشد.
- فاصله هر ضلع:هر ضلع مثلث باید حداقل 1.2 متر (4 فوت) و حداکثر 2.75 متر (9 فوت) باشد.
- عدم وجود مانع:هیچ مانع فیزیکی نباید در مسیر حرکت بین این سه نقطه قرار گیرد.
- جریان ترافیک:
هیچ جریان ترافیکی نباید از داخل مثلث عبور کند.
- کاهش مسافت طی شده:با چیدمان مناسب، فرد برای دسترسی به هر یک از این سه نقطه، مسافت کمتری را طی میکند.
- بهبود کارایی:افزایش کارایی و سرعت در انجام کارهای آشپزخانه به دلیل سهولت دسترسی به نقاط کلیدی.
- افزایش ایمنی:کاهش احتمال بروز حادثه به دلیل عدم وجود موانع و سهولت در حرکت.
- بهبود زیبایی:
این چیدمان باعث میشود آشپزخانه ظاهری منظم و زیبا داشته باشد.
- در آشپزخانههای بزرگتر، میتوان از یک میز کار یا جزیره در داخل مثلث برای افزایش فضای کار استفاده کرد.
- بهتر است یخچال را دور از اجاق گاز و سینک ظرفشویی قرار دهید تا از رطوبت و گرمای آنها در امان باشد.
- فضای کافی برای باز کردن درب یخچال در نظر بگیرید و از قرار دادن آن در فضایی که رفت و آمد زیاد است خودداری کنید.


مفهوم قانون مثلث طلایی در طراحی کابینت آشپزخانه
کار در آشپزخانه مستلزم انجام کارهای مختلفی برای تهیه غذا است که بارزترین و معمولترین آنها نظافت، تهیه غذا و پخت و پز است.
همچنین میتوانید ده نکته مهم درباره طراحی آشپزخانه را از اینجا بخوانید .
مفهوم پشت مثلث کار آشپزخانه یا قانون مثلث طلایی این است که مکان های منحصر به فرد را برای هر یک از این وظایف کلیدی به وضوح شناسایی و یک فضای کاری بهینه برای به حداقل رساندن فاصله و تلاش لازم برای کار موثر در آشپزخانه ایجاد کنیم.
مثلث کار در آشپزخانه همیشه غالب خواهد بود زیرا به روشی بسیار استاندارد طراحی میشود تا تهیه و پخت غذا را تسهیل کند.
“مثلث طلایی مفهومی است که برای تعیین کارآمد ترین چیدمان آشپزخانه استفاده می شود و درباره ی نحوه ی قرار دادن سینک، یخچال و گاز تدوین شده است. این مثلث با نام مثلث کار نیز شناخته می شود.”
حسین همراه
در واقع اگر هر کدام از این وسایل (سینک، گاز و یخچال) را شبیه یک نقطه در نظر بگیرید و آن ها را با خطوطی فرضی به یکدیگر وصل کنید، مثلثی را تشکیل می دهند که علاوه بر کاربردی تر کردن آشپزخانه، زیبایی و جذابیت آشپزخانه ی شما را نیز افزایش می دهند.
البته اجرای این قاعده همیشه هم امکان پذیر نیست، مثلا در آشپزخانه های تک دیواری این چیدمان غیر ممکن به نظر می رسد. با این حال شما می توانید با رعایت فاصله مناسب بین سینک، گاز و یخچال، بهترین و کاربردی ترین چیدمان را داشته باشید.
مثلث طلایی در آشپزخانه L شکل چطوره؟
چون در طرح L شکل فقط دو دیوار وجود داره مثلث کار در اون به راحتی شکل میگیره.
از طرفی، با توجه به اینکه یخچال و گاز نباید کنار یکدیگر قرار بگیرن، بهتر است گاز رو در یک ضلع و یخچال و سینک رو در ضلع دیگر قرار دهید.
از مزایای این شکل این است که میز ناهارخوری رو میتوان داخل آشپزخونه قرار داد. از ایرادات آشپزخانه ال شکل هم اینه که در این نوع آشپزخانه، مثلث کار کوچک میشه.
مثلث کار در آشپزخانه راهرویی یا آشپزخانه موازی چطوره؟
درآشپزخانه گالی یا راهرویی، دو ردیف کابینت داریم. پس تعداد کابینتها و کمدها زیادتر است.
ولی اگر فضا کوچک باشه خود آشپزخانه و فضای بین دو ردیف کابینت کوچکتر میشه. اما مثلث کار مثل حالت L شکل به این دوصورته که دو تا از آیتم ها کنار هم قرار میگیرن، با این تفاوت که با آیتم سوم موازی اند و طول مثلث کوتاهتر میشه.
مثلث طلایی در آشپزخانه خطی چطوره؟
آشپزخانه خطی بیشتر برای خانه های کوچک مناسب است و عملاً مثلث طلایی در این نوع آشپزخانه ها تشکیل نمیشه.
در این نوع آشپزخانه بهتره سینک در وسط قرار بگیره.
مثلث کار در آشپزخانه U شکل چجوریه؟
هماهنگترین شکل برای جانمایی مثلث کار، آشپزخانه U شکل است. چون سینک، گاز و یخچال روی سه ضلع یو قرار میگیرن.
اگه اجاق گاز رو در راس یو قرار بدهیم، کمترین میزان رفت و امد اتفاق میافته. در این حالت بیشترین تعداد کابینت و کمد رو داریم و دسترسی به کمدها و کابینتها راحتتر است.
مثلث طلایی در آشپزخانه های جزیره چجوریه؟
آشپزخانه جزیره دار، این حالت معمولا ترکیبی از از مدل L و U است.
اگه فضای اشپزخانه بزرگ باشه میتونیم از شکل جزیره استفاده کنیم، علاوه بر این، معمولا سینک و اجاق گاز رو هم میشه روی جزیره قرار داد. در این شکل برعکسِ آشپزخانه یو شکل، بیشترین میزان رفت و امد اتفاق میافته. ولی از مزایای اون میشه به تنوع و زیبایی اون اشاره کرد.